לןגן

לחמניות בצורת קעריות להגשה עם מרק

מאת: לילך טייב, פורסם: 10/10/2017 | 11:44
לחמניות בצורת קעריות להגשה עם מרק

תקציר המתכון: למי שאוהב לפנק את בני המשפחה...

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מנפים קמח לקערה גדולה, יוצרים גומה במרכז ובתוכה מניחים את השמרים, מכסים חזרה עם הקמח. בצד הקערה מניחים כף מלח. את 2 כפות הסוכר מוסיפים סביב הקערה כולה. מוסיפים את השמן והמים ולשים הכל לקבלת בצק רך וגמיש. מכסים במגבת ומניחים בצד שיתפח למשך כשעה.

  2. מרפדים תבנית אפייה של תנור בנייר אפייה, ומחממים תנור לחום של 180 מעלות.

  3. מפרישים מן הבצק בקערה כמות של בצק בגודל של אגרוף היד, מניחים בצד. מחלקים את הבצק ל-16 כדורים שווים, יוצרים כדורים יפים. מהבצק שהפרשנו והנחנו בצד מכינים 16 כדורים קטנטנים שישמשו כידית למכסה הקעריות שאנחנו מכינים.

  4. מסדרים יפה את הלחמניות העגולות על התבנית, דואגים להשאיר מעט רווח בין לחמנייה ללחמנייה. מברישים את הלחמניות בחלמון ומניחים במרכז כל לחמנייה כדור קטנטן (שהוא בעצם הידית), מורחים גם אותו בחלמון, מפזרים שומשום מעל כל הלחמניות-קעריות.

  5. אופים למשך כ-30 דקות. מוציאים ומצננים. לוקחים כל לחמנייה ובעזרת סכין חדה חותכים מכסה לכל לחמנייה, את המכסה חותכים סביב הלחמנייה כמו קונוס כלפי פנים, מרוקנים עודפים של לחם מפנים הלחמנייה לקבלת קערית.

  6. מגישים מרק חם בכל לחמנייה לסועדים.

  7. בתמונה הגשתי עם מרק קרם קישואים קטיפתי טעים במיוחד, לקבלת מתכון למרק קרם קישואים זה היכנסו לספר המתכונים שלי לקטגוריית מרקים.

  8. תהינו מכל ביס... באהבה לילך:)