תקציר המתכון: הקינוח מורכב משכבה של לפתן פירות ייער ומעל שכבה של קרם פטיסייר עם שבבי מקופלת ושברי מרנג , מעל סידרתי שכבה של תותים חתוכים לרבעים או חציים וסגרתי מעל עם עוד שכבה של קרם פטיסייר שקדים מקולפים וקלויים עוגית מקרון ומקופלת.
קטגוריה: קינוחי כוסות, מספר מנות: 4, זמן הכנה: 2 שעות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני
הכנת הקרם מסקרפונה: לשים במיקסר את כל המרכיבים ולהקציף בערך 3-4 דקות עד שנהיה יציב .
לאחר מכן , הכנת לפתן; לוקחים 100 גרם מהפירות יער הקפואים ומביאים לרתיחה ביחד עם כוס מים סוכר ולימון.לאחר מכן יש להנמיך את הלהבה ולהרתיח 5 דקות .חשוב להקפיד לערבב תוך כדי.
לוקחים את המקופלת ושוברים אותה לשבבים קטנים ומניחים בצד
את התותים חותכים לפרוסות ומניחים גם כן בצד
עכשיו נרכיב את הקינוח: שכבה ראשונה ; מכינים 3 כפות גדושות לפתן פרות יער שכבה שנייה: 3 כפות גדושות קרם מסקרפונה שכבה שלישית ; שבבי מקופלת שכבה רביעית : מניחים את הנשיקות מרנג מיני מעל לשבבי המקופלת שכבה חמישית;תותים פרוסים שכבה שישית:שכבה של קרם מסקרפונה -3 כפות גדושות. שכבה שביעית:מניחים חופן של שקדים פרוסים שכבה שמינית לסיום - מניחים מקרון ואת מקל המקופלת מניחים שיעמוד