לןגן

עקיצת דבורה🐝

מאת: ג'קלין פדלון, פורסם: 09/10/2017 | 22:49
עקיצת דבורה🐝

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

למלית

לסירופ

אופן הכנה

  1. מתכון 📋של קרין גורן עם טוויסט שלי

  2. מהמזנון הפרטי שלי🏠

  3. עקיצת דבורה🐝

  4. מצרכים הדרושים לבצק

  5. 350 גרם קמח= 2 וחצי כוסות שתייה קרה

  6. 25 גרם שמרים יבשים

  7. 100 גרם חמאה מומסת

  8. 1/2 כוס חלב

  9. 50 גרם סוכר

  10. 2 ביצים

  11. לציפוי שקדים בדבש

  12. 100 גרם סוכר =1/2כוס סוכר

  13. 1/4 כוס דבש

  14. 100 גרם חמאה

  15. 1/4 כוס שמנת מתוקה

  16. 100 גרם שקדים מולבנים פרוסים= 1 כוס

  17. למלית:

  18. 2 שמנת מתוקה

  19. 1 כוס חלב

  20. 1פודינג וניל

  21. 2 כפות אבקת סוכר

  22. לסירופ:

  23. 3/4 כוס מים רותחים

  24. 2 כפות גדושות דבש

  25. אופן הכנת הבצק

  26. 1)מכניסים בקערה את הקמח ,שמרים וסוכר , מכניסים את החלב בחמאה המומסת ומוסיפים אותם לקמח ומערבלים במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק ודביק

  27. מאוד וזה בסדר

  28. 2)משטחים את הבצק עם ידיים רטובות בתבנית מרופדת בנייר אפייה בקוטר 26 ס"מ מכסים את הבצק להתפחה

  29. 3)אופן הכנת הציפוי

  30. בסיר בנוני מחממים את כל החומרי הציפוי למעט את השקדים ועד לרתיחה, מסירים מהאש 🔥מערבבים פנימה את השקדים ומורחים את התערובת על פני הבצק התפוח בעדינות ואופים בתנור בחומם מראש

  31. ל180 מעלות כ 30 דק🕚

  32. 4) משחררים את העוגה משולי התבנית וחותכים אותה לשני חלקים שווים כך שתקבלו 2 עיגולים

  33. 5)מרטיבים את שני החלקים של העוגה עם הסירופ

  34. 6) מקציפים את כל החומרים של המלית עד ליציבות ומורחים על העוגה

  35. 7)חלק העליון של העוגה פורסים למשולשים ומניחים על החלק התחתון

  36. ומזלפים את הקרם שנישאר , מכניסים למקרר לשעה ומגישים

  37. בהצלחה לכולם

  38. Jacqueline fadelon