לןגן

חומוס פיקנטי

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 08/10/2017 | 02:53
חומוס פיקנטי

תקציר המתכון: תוספת פיקנטית

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. חומוס פיקנטי /אילנית בניזרי

  2. כוס חומוס מבושל (או קופסת שימורים)

  3. רבע כוס שמן

  4. 6 שיני שום פרוסות

  5. כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן

  6. רבע כפית כורכום

  7. רבע כפית כמון

  8. רבע כפית פלפל שחור גרוס

  9. כפית גדושה אבקת מרק עוף

  10. כוס מים רותחים

  11. גמבה קטנה לרצועות

  12. 4 פלפל סודני חריף

  13. 3 פלפלים יבשים(שושקה) מתוקים

  14. חופן כוסברה קצוצה

  15. הכנה:

  16. לילה לפני להשרות כוס גרגירי חומוס יבש הזן "הענק" במים עד לכיסוי ,להחליף את המים פעמיים

  17. לאחר מיכן להרתיח את החומוס במים עם מעט כורכום עד לריכוך.

  18. **ניתן להמיר לגרגירי חומוס שימורים,או קפואים.

  19. בסיר נחמם את השמן והשום ,נוסיף את הכורכום ,הפפריקה ורצועות הגמבה ונערבב לפתיחת תבלינים.

  20. נוסיף את שאר המרכיבים ונבשל להבה נמוכה עד לצמצום הנוזלים .

  21. בהצלחה💞