תחתיות ארטישוק עם בשר
מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 08/10/2017 | 02:28
תקציר המתכון:
טעיםםםםם
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
להשרות תחתיות ארטישוק במיץ לימון גם אם הם קפואות אני משרה ( אני משתמשת בסנפרוסט) !! ומים כ 15 דקות ,לשטוף ולהוציא בעדינות את הליבה ליצור מעין עומק על מנת להכניס כמה שיותר בשר.(את התכולה באמצע) מאת אילנית בניזרי...חצי קילו בשר טחון מתאים לחבילה אחת של ארטישוק סנפרוסט.. לקילו צריך 2 חבילות !!
לקציצות
-
חצי קילו בשר בקר טחון
-
בצל מגורד
-
חופן כוסברה קצוצה
-
עלי כרפס קצוצים
-
כפית בהרט או ראס אל חנות
-
כפית פפריקה מתוקה
-
מלח, פלפל שחור דק,כף שמן,כף פירורי לחם(בפסח קמח מצה !!)
-
טיפ: לקבלת קציצה לא דחוסה תוסיפו לעיסה 2 כפות מיי סודה מוגזת !! לערבב הכל..להכניס למקרר להתייצבות לחצי שעה (ביצה לא לשים בעיסה רק אם מטגנים!!)
אופן הכנה
-
לרוטב
-
לטגן בצל לרצועות,עד להזהבה,להוסיף כפית כורכום על הבצל ולערבב,לחתוך 3 גבעולי סלרי כולל עלים גס להוסיף לסיר בשלב הזה ניתן להוסיף חצי שקית אפונה קפואה ...פולים ,פלפל שחור גרוס...רבע כפית פלפל לבן למי שיש ,כף מרק עוף בתוך 2 כוסות מים רותחים לערבב ולשפוך לסיר ,למלות את התחתיות בבשר הטחון בכמות נדיבה ולהדק ! ולהניח את התחתיות ארטישוק על הסלרי והאפונה בצורה מסודרת אחד ליד השני,לבשל כשעה להשקות מידי פעם את הקציצות עם הרוטב,10 דקות לפני הסיום להסיר מכסה לעטר בכוסברה קצוצה נמשיך לבשל ללא מכסה מאת אילנית בניזרי ..ניתן להוסיף מיץ מחצי לימון ב 10 דקות האחרונות !