לןגן

טבית /אורז אדום עם עוף

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 08/10/2017 | 02:13
טבית /אורז אדום עם עוף

תקציר המתכון: כשנמאס מחמין אני מכינה טבית לשבת

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר שטוח רצוי מטפלון או סיר סוטאז' שלא ידבק ,נחמם רבע כוס שמן

  2. נטגן בצל קצוץ לקוביות קטנות עד להזהבה .

  3. נוסיף כף פפריקה ,2 כפות רסק עגבניות ,נערבב היטב ,נוסיף מלח,כפית בהרט ,את חלקי העוף נטגן קלות משני הצדדים

  4. נוסיף חצי כוס מים רותחים ופלפל שחור גרוס ,

  5. נבשל את העוף כרבע שעה על להבה בינונית

  6. נוסיף 2 כוסות אורז ועוד 3.5 כוסות מים רותחים ,עירבוב קל

  7. נכסה ונמניך להבה נמוכה ,בישול עד לאידוי כל המים

  8. נעביר לפלטת שבת בערב( ,רצוי להניח מתחת לסיר או רשת ברזל או תחתית ברזל על מנת שלא ישרף האורז במהלך הלילה אם מכינים בסיר טפלון אז אין צורך).

  9. ניתן להכניס לתנור ל 8 שעות חום 100 מעלות !