עוגת גזר עם תבלינים, אגוזים, נטיפי שוקולד צ'יפס של סבתא לאה
מאת: לאה מאיר, פורסם: 07/10/2017 | 04:59
תקציר המתכון:
טעימה, בריאה, עוגה בצי'ק קערה ערבוב ולתנור גם לאופים לא מנוסים היא תצליח, מושלמת לסוכה, לאירוח לסופ"ש.
קטגוריה: עוגות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
להצלחת המתכון חשוב להשתמש בכוסות ובכפות אוניברסליות.
-
תבנית עגולה 24-26 או 2 תבניות אינגליש קייק.
-
1 כוס סוכר חום דמררה.
-
שקית סוכר וניל.
-
1/2 כפית תמצית וניל.
-
3/4 כוס שמן קנולה.
-
3 ביצים.
-
2 כוסות גזר מגורר דק.
-
כפית קינמון.
-
רבע כפית אגוז מוסקט.
-
רבע כפית ג'ינג'ר טחון (אפשר לוותר).
-
רבע כפית הל טחון (אפשר לוותר).
-
רבע כפית מלח.
-
3/4 כוס קמח מלא (מנופה).
-
3/4 כוס קמח לבן (קמח רגיל מנופה).
-
שקית אבקת אפייה.
-
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (אני לא שמתי מכיוון שרציתי שנכדיי הקטנטנים ישתתפו באכילת העוגה).
-
1/2 כוס נטיפי שוקולד צ'יפס.
-
שמן קנולה לשימון התבנית.
אופן הכנה
-
מחממים תנור ל- 180 מעלות
-
בקערה גדולה מערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית את הסוכר, סוכר וניל, תמצית וניל, שמן, ביצים, גזר, אגוז מוסקט, ג'ינג'ר טחון, הל טחון, מלח.
-
מוסיפים את הקמח המלא, הקמח הלבן, אבקת אפייה, אגוזי מלך, נטיפי השוקולד צ'יפס ומערבבים היטב. (יש להימנע מערבוב יתר).
-
מעבירים את התערובת לתבנית משומנת היטב ואופים במשך 35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש
-
מניחים לעוגה להתקרר לפני ההגשה
-
בתיאבון! אז כנסו למטבח וספרו איך היה