לןגן

קובות סולט במילוי בשר

מאת: לילך טייב, פורסם: 05/10/2017 | 14:44
קובות סולט במילוי בשר

תקציר המתכון: קובות סולט ברוטב עגבניות עסיסיות יאאאאמי...

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק הקובות

למילוי הבשר

לרוטב

אופן הכנה

  1. מכינים בצק מהסולט: בתוך קערה בינונית שמים את כל המרכיבים ולשים לקבלת בצק רך ונוח לעבודה. אם הבצק יוצא מעט דביק יש להוסיף מעט קמח ו/או סולט.

  2. הכנת מילוי הבשר: בתוך קערה נוספת שמים את מרכיבי המילוי ומערבבים לקבלת עיסה אחידה.

  3. הכנת הקובות: מרטיבים מעט את הידיים ולוקחים מן עיסת הבצק כמות בגודל אגרוף של היד. על משטח עבודה נקי משטיחים את חתיכת הבצק לעלה דק, לוקחים ככפית מעיסת הבשר ומגלגלים בידיים לצורת כדור פינג-פונג, מניחים על עלה הבצק ובעדינות עוטפים וסוגרים את הבצק מעל כדור הבשר. מהדקים היטב קצוות שלא יישארו פתחים. כך עושים את שאר הקובות.

  4. הכנת הרוטב: מחממים 1/4 כוס שמן בסיר רחב ומטגנים את רצועות הבצל עד שהן מזהיבות. מוסיפים את העגבניות ומבשלים עד אשר העגבניות מתבשלות, מועכים את העגבניות בעזרת מועך תפו"א, מוסיפים את רסק העגבניות והסלרי ומערבבים היטב מוסיפים את התבלינים והירקות ושוב מערבבים ולבסוף מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

  5. מניחים את הקובות בתוך הרוטב בסיר ומבשלים כ-45 דקות, במהלך הבישול יש להפוך את הקובות לצידן השני.

  6. ושיהיה בתיאבון!!!