תקציר המתכון: מוח חריף אששש
קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
מוח מתכון נדיר של שנים כמובן של אימי היקרה אסתר אסולין (שתפו מתכונים) תודה על הפירגון
אופן ההכנה :
נבשל על הגז לרבע שעה קילו מוח עם מים טיפה מעל הגובה של הנתח+ כף אבקת מרק עוף, 4 עלי דפנה ,כפית גרגרי פלפל אנגלי וחצי לימון סחוט. להוציא לקערה עם מים קרים וכמה קוביות קרח לקירור.
לנקות מגידים וקרום ולחתוך לפרוסות יפות.
על הגז בסיר רחב נוסיף טיפה שמן נטגן בו טיגון קצר של רצועות גמבה אדומה סה"כ-2 גמבות
6 שיני שום שלמים, פלפל צ'ילי חריף ופלפל שאטה מתוק על הכל נוסיף כפית פפריקה מתוקה כפית פפריקה חריפה, כפית כורכום מלח ופלפל לפי טעמכם לערבב לפתיחת טעמים ורק אז נוסיף את החתיכות מוח וכוס וחצי מים רותחים ממש עד לגובה המוח טיפה פחות. לבשל עוד 20 דק להסמכת הרוטב לפזר חצי צרור כוסברה להכניס לגריל בתנור את כל הסיר ל 7 דק' להוציא ומכאן השמיים הם הגבול בתיאבוןןן