מקלובת אורז,חצילים, עגבניות ובשר
מאת: ליאת קאדר, פורסם: 02/10/2017 | 12:46
תקציר המתכון:
מנה חגיגית, צבעונית ומפנקת והכל בסיר אחד
קטגוריה: אורז,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
2-3 חצילים חתוכים קוביות מטוגנים( אני אפיתי בתנור תכנית גריל 270 מעלות בתבנית ללא ניייר אפיה בשלב העליון ביותר של התנור. קודם כל פיזרתי מעט מלח גס על קוביות החצילים ואז השריתי כחצי שעה ואז הספגתי עם ניר אפיה ואז שמתי שמן בנדיבות וסידרתי על מגש והכנסתי לתנור החם עד שהשחים ואז הפכתי ושוב השחמתי. יוצא יאמי)( לא חייב להשתמש בכל החצילים למקלובה)
לשכבת האורז
-
2 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב ומסונן
-
כפית פפריקה
-
1/2 כפית כורכום
-
מלח , פלפל מקאלף, מעט אבקת מרק , פיטרוזיליה יבשה , 3 שיני שום עם קליפה שטופים היטב ומעוכים מעט, 2 כפות שמן
-
מים רותחים, כ-4 כוסות
-
אני הוספתי מספר שיערות זעפרן באחת מהכוסות עם המים הרותחים והשריתי עד ליצירת צבע צהוב( משדרג את המקלובה)
לשכבת הבשר
-
קוביות בשר שבושלו מראש עד לריכוך , 3 כפות שבבי בצל, פיטרוזיליה יבשה, מעט מלח ופלפל מקאלף (בסיר לחץ השתמשתי ). אפשר לוותר למי שמעדיף פרווה
לשכבת העגבניות
-
4 עגבניות אדומות חתוכות קוביות
-
שטופים היטב ומעוכים מעט
-
חתיכות פלפלים צבעוניים/ חריפים חתוכים דק
-
3 כפות שבבי בצל
-
1/2 כפית סוכר
-
מעט מלח
-
מעט פפריקה וכורכום ופיטרוזיליה יבשה
אופן הכנה
-
להניח בסיר עם מעט שמן את העגבניות עם הבצל והתבלינים ולטגן מספר דקות תוך כדי ערבוב.
-
להוסיף את קוביות החצילים המטוגנים ולשטח.
-
להוסיף את קוביות הבשר והתיבול ולשטח.
-
להוסיף מים רותחים ומי הזעפרן )
-
לצקת את האורז המתובל, לשטח ולבשל על אש נמוכה מכוסה עד לאידוי.
-
יוצא חלומי טעים ומפנק
-
אני בישלתי בסיר מולטי קוקר. טיגנתי 160 מעלות ובישלתי 105 מעלות ולקראת הסוף 100 מעלות( כ-50 דקות סהכ)
-
אפשרי בסיר רגיל .