לןגן

אורז בסגנון פרסי עם תפוא

מאת: סרינה ויהודה אברמוב, פורסם: 01/10/2017 | 06:45
אורז בסגנון פרסי עם תפוא

תקציר המתכון: 10 דק' של עבודה 40 דק' של בישול .. וטעים של שנים .... 😍

קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

תבלינים

אופן הכנה

  1. ממלאים בסיר מים רתוחים עד גובה הידיות .

  2. מוסיפים את האורז ולאחר מכן מוסיפים 3 כפות שמן זית / כל שמן אחר .

  3. ומביאים לידי רתיחה עד חצי בישול של האורז .

  4. לאחר מכן מסננים את האורז .

  5. עוברים לשלב של תחתית האורז .

  6. מוסיפים 4 כפות שמן זית ו 25 גר' חמאה

  7. קוצצים את הבצל כוטשים את השום ומוסיפים את תוך הסיר.

  8. מוסיפים את כל התבלינים

  9. לאחר מכן מתחילים לפרוס את התפוא לרצועות בינוניות לא יותר מידיי דקות

  10. ושמים בתחתית הסיר בסדר...

  11. ונתחיל להוסיף את האורז שכבה שכבה .... עד לכיסוי מלא .

  12. מכסים את הסיר שמים על אש קטנה במשך 30-40 דק'

  13. לקראת סיום הבישול ניתן להוסיף עוד חצי כוס מים .

  14. בסוף הבישול הופכים את האורז אל תוך מגש גדול

  15. וכל גן עדן לפניכם.

  16. בתאבון 😉🌼