לןגן

שבקיה

מאת: לילך טייב, פורסם: 30/09/2017 | 12:28
שבקיה

תקציר המתכון: השבקיה שלי ללא מרגרינה! מושלמות לכל אירוח ולכבוד החג!

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

המרכיבים לבצק

המרכיבים לסירופ

אופן הכנה

  1. בתוך קערה בינונית מערבבים את כל המרכיבים של הבצק עד לקבלת בצק רך וגמיש. מניחים את הבצק במקרר למשך שעה.

  2. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים מרדדים כל כדור בעזרת מערוך או במכונה להכנת פסטה, לקבלת עלה דק דק.

  3. מניחים על משטח עבודה נקי וחותכים כל עלה לרצועות דקות וארוכות, למי שיש את המכונה של הפסטה יוכל להכניס את העלה הדק לגלגלת שחותכת לרצועות, או אפשרות נוספת לחתוך עם סכין גלגלת עם צורת זיגזג לקבלת שבקיות מזוגזגות.

  4. לוקחים כל רצועה, סוגרים ומהדקים קצוות, ומתחילים לבלבל את הרצועה אחד בתוך השני לקבלת מעין פרח מקושקש. כך עם כל הרצועות.

  5. מחממים שמן בסיר עמוק ומטגנים את "הפרחים" עד לקבלת צבע זהוב עדין, עם השמן מספיק חם לכל שבקיה לוקח כ-2 דקות להשחים ולא יותר.

  6. מוציאים את השבקיות מהשמן ומניחים על מגש מרופד בנייר סופג.

  7. הכנת הסירופ: מבשלים את הסוכר, המים ומיץ הלימון עד לקבלת סירופ סמיך.

  8. טובלים כל שבקיה בסירופ. ניתן לפזר גם מעט שומשום לקישוט או סוכריות צבעוניות.

  9. בהצלחה וחג שמח מלילך:)