לןגן

מרק קטניות חלבי ״אושי קאטיגי״

מאת: נדיה אביזוב גדלוב, פורסם: 28/09/2017 | 06:37
מרק קטניות חלבי ״אושי קאטיגי״

תקציר המתכון: אושי קאטיגי/ג'ורחוטי מרק קטניות מהמטבח הבוכרי

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שוטפים כוס לובייה ומבשלים בערך 10 דקות ( רתיחה עדינה עם מכסה סגור).

  2. שוטפים כוס מאש ומוסיפים ללובייה, וממשיכים לבשל ( רתיחה עדינה עם מכסה סגור), בערך 10-12 דק׳ (לא לבשל יותר מידי שלא ימעכו ). לשטוף כוס אורז ולהוסיף לקיטניות שבושלו. על להבה גדולה רתיחה אחת ולכבות את הגז, ולסגור עם המיכסה ל 10 דק׳.

  3. שיהיה כמות נדיבה של נוזלים בבישול כי האורז סופג את הנוזלים ומתבשל מהאדים.

  4. בצלוחית עמוקה יוצקים מהמרק מוסיפים כף גדושה של יוגורט, מעט שום כתוש, וירק קצוץ וטיפה פלפל שחור, מערבבים ובתאבון.

  5. קל זריז ומהיר ועשיר בחלבונים.