לןגן

רוגלך

מאת: מלי מאירוב, פורסם: 18/05/2015 | 18:22
רוגלך

תקציר המתכון: אם יש משהו שנוא עליי..זה רוגלך יבשים....כי רוגלך רכים עושים עם חמאה..!!!! קבלו מתכון לרוגלך רכים מלאים שוקולד...!! כי אין על הבצק שמרים הזה!!!!

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 40, זמן הכנה: 5 שעות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לבצק 3 ורבע..כוסות קמח....כף שמרים יבשים..כפית אבקת אפייה...רבע כוס סוכר...לערבב ביחד..ולהוסיף..2 ביצים...100 גרם חמאה רכה ושליש כוס חלב...ללוש במיקסר או ביד 6 דקות ולהוסיף רבע כפית מלח...להמשיך ללוש..עוד 5 דקות...הבצק מתנתק מהדפנות וקצת דבוק לתחתית...להרים אותו ביד...לעשות כדור..בטפיחות...ואז הוא יהיה רך ולא דביק...לכסות להתפיח שעה בחוץ..ועוד 3 שעות במקרר....או לילה שלם במקרר...להוציא מהמקרר ..לחלק את הבצק לארבע...שעובדים על החלק הראשון שומרים את השאר במקרר...לגלגל בקמח..את החלק ולרדד..לראות שהוא לא דבוק לשיש...למרוח נוטלה...להכין כוס עם 2 כפות קקאו...כפית קינמון...וחצי כוס סוכר...לפזר על הנוטלה....לאסוף קצוות ולעשות כדור להניח בצד..אותו דבר לעשות עם שאר החלקים....לקחת שוב את הכדור ולרדד..דק..הבצק יהיה בצבע חום...לא צריך למרוח שוב...לחתוך משולשים כמו לפיצה...ולגלגל מהחלק הרחב למרכז לצורת קרואסון ולהניח בתבנית...ככה לעשות על כל הכדורים..להמיס חמישים גרם חמאה ולמרוח על הרוגלך להתפיח שעה...למרוח ביצה טרופה עם כפית מים...ולהכניס לתנור מחומם מראש 180 מעלות...שיוצא מהתנור להבריש במי סוכר..: כוס סוכר עם חצי כוס מים לבשל על הגז עשר דקות..למרוח שהמי סוכר קרים והרוגלך חמים..!!..המתכון בכוס חד פעמי לשתיה קרה..!!!