לןגן

קצף שושנים

מאת: מירי עמיאל, פורסם: 27/09/2017 | 03:16
קצף שושנים

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק

לקצף וניל

אופן הכנה

  1. אופן ההכנה

  2. מכינים את הבצק ומרדדים:

  3. במעבד מזון מעבדים קוביות חמאה, קמח ואבקת אפייה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומיץ תפוזים ומעבדים כמה שפחות, רק עד לקבלת בצק אחיד.

  4. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח, למלבן בעובי קצת פחות מ-1/2 ס"מ (בגודל 20X40 ס”מ, פחות או יותר). אפשר לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולשמור במקרר יום-יומיים אם רוצים.

  5. מכינים קצף וניל:

  6. במיקסר מתחילים להקציף חלבונים במהירות בינונית, עד לקבלת קצף רך ומלא בועות (בערך חצי דקה). מוסיפים בהדרגה סוכר (כף בכל 10 שניות). מגבירים את מהירות המיקסר למקסימום ומקציפים עוד 3 דקות, עד שהקצף חלק, יציב ומבריק (ללא גרגירי סוכר...). מוסיפים אינסטנט פודינג ומקציפים לאט, לאיחוד.

  7. מורחים את הקצף בשכבה אחידה לא עבה מיוחד מגלגלים לרולדה וחותכים לעיגולים ומסדרים אותם יפה על התבנית