לןגן

עוגת שוקולד עם ציפוי גנאש וקישוט קליק

מאת: אורטל עמרם , פורסם: 18/05/2015 | 17:23
עוגת שוקולד עם ציפוי גנאש וקישוט קליק

תקציר המתכון: עוגה שמתאימה לכל אירוע וטעימה

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 50 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לקחת סיר ולשים בתוכו שמן, קקאו, חצי כוס סוכר, וחלב לערבב עד שרותח ומבעבע להוציא מהגז ולהניח להתקרר. לבינתיים מקציפים את החלבון עם יתרת הסוכר לקצף יציב ותפוח אך לא נוקשה. חוזרים לסיר מעבירים לקערה ומערבבים לתוך את החלמונים בעירבוב ידני עד לאחדות. לנפות קמח ואז להוסיף לקערה ולערבב טוב טוב עד שאין גושים להוסיף את הקצף בתנועות קיפול. לחמם תנור מראש 180 מעלות להכניס את העוגה לתנור ל40 דקות לבדוק אם קיסם אם יוצא יבש העוגה מוכנה. שהעוגה התקררה לקחת סיר להמיס חצי שמנת מתוקה עם השוקולד עד לסמיכות ואז לשפוך על העוגה. (:

  2. הערה: השתמשתי בכוס זכוכית רגילה עם ידית ובתבנית 24 עגולה.