לןגן

כרוב ממולא

מאת: מרי שרעבי, פורסם: 25/09/2017 | 12:24
כרוב ממולא

תקציר המתכון: מומלץ בהמון אהבה

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. את שורש הכרוב חותחים בסיבוב מוחדר עם הסכין כדי להוציא ליבה קטנה על מנת שעלי הכרוב יופרדו בקלות

  2. להכניס את הכרוב לתוך סיר גבוה שבתוכו שמנו מים רותחים שכיסו את הכרוב.

  3. לבשל במשך 10 דקות לכבות את הסיר ולהשאיר את הכרוב עוד 10 דקות.

  4. עלי הכרוב מתרכחים הייטב וכך ניתן לגלגל בקלות.

  5. בקערה לשים את הבשר האורז המבושל  את הירק את הבצלים המקורמלים ואת התבלינים ולערבב ולהטמיע

  6. לאיחוד.

  7. להכניס למקרר .

  8. בינתיים נכין את הרוטב

  9. נקרמל את הבצלים ונוסיף את העגבניות את השום והכף סוכר נערבב במשך 2 דקות ונוסיף את המים הרותחים.

  10. לאחר נוסיף את הרסק העגבניות וכל תבליני הרוטב ונקבל רוטב אדום.

  11. נוציא את הבשר מהמקרר ניקח עלה של כרוב ונשים בשר  בחלק העליון  לרוחב  ונגלגל את הכרוב כמו אגרול שהסגירה תהיה כלפי מטה.

  12. נשים את הכרוב בתוך הסיר עם הרוטב שהסגירה כלפיי מטה.

  13. נסדר את כל הכרוב הממולא

  14. בתוך סיר הרוטב ונבשל במשך 40 דקות שהערבוב שלנו יהיה בניעור הסיר.

  15. נחמם תנור למצב אפיה על 180 מעלות.

  16. נעביר את הכרוב לפיירקס ומעליו נוסיף רוטב.

  17. נכסה בנייר כסף ונאפה על 180 מעלות במשך 15 דקות.

  18. ננמיך את התנור ל-120 מעלות נסיר את נייר הכסף ונאפה במשך עוד 20 דקות

  19. נוציא מהתנור ונגיש .

  20. באהבה רבה מרי שרעבי❤💋