קטגוריה: קינוחי כוסות, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל
הכנת מוס שוקולד בלגי: להקציף במיקסר את השמנת מתוקה, אינסטנט שוקולד בלגי וחלב לקצפת יציבה.
הכנת מוס וניל: להקציף במיקסר את השמנת המתוקה והאינסטנט וניל .
הכנת הקרמל: להניח בקלחת עם תחתית עבה את הסוכר על אש נמוכה עד לקבלת צבע זהוב , ברגע שזה קורה - מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה ובהדרגתיות את השמנת ( לשים לב באטיות על מנת להשוות טמפרטורת בצורה נכונה) . להחזיר לאש לעוד 2-3 דקות עד שהסוכר נמס לגמרי ומתקבל רוטב אחיד. להניח לקירור
הכנת קישוטי השוקולד: ממסים את השוקולד במיקרוגל ל30 שניות עד שנמס. משטחים על גבי נייר אפייה לשכבה דקה ומכניסים להקפאה של לפחות שעה. לאחר ההקפאה שוברים למשולשים ( לא חייבים להיות סימטריים ) . ומכניסים להקפאה שנית עד לשימוש.
מרכיבים את הקינוח בכוסות: שכבת מוס בלגי , שכבת פירורי ביסקוויטים שוקו ומעל פירורי ביסקוויטים בטעם שוקולד מריר . לטפטף מעט מהקרמל .שוב מוס שוקולד , פירורי ביסקווטים ולטפטף קרמל ( רצוי כלפי הדפנות של הכוסות על מנת שיראו ולא להגזים כי הרוטב מתוק ) ומעל את המוס וניל. לסיים בזילוף שוקולד , דובדבן וקישוט שוקולד .