לןגן

קאפקייקס וניל עם הפתעת פררו רושר

מאת: מירי עמיאל, פורסם: 25/09/2017 | 04:19

תקציר המתכון: מתכון של פיית העוגות ניסיתי ויוצא מעולה!!!

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום 180 מעלות בטורבו

  2. במיקסר מקציפים את החמאה והסוכר עד שמתקבלת תערובת במרקם קרמי וחלק.

  3. מוסיפים את תמצית הוניל ואת הביצים אחת אחת, לאחר הוספת הביצה הראשונה מערבלים היטב ומגרדים את הדפנות עם לקקן לפני הוספת הביצה הבאה. מערבלים עד שמתקבלת תערובת במרקם בהיר, חלק ותפוח.

  4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסרוגין את הקמח (עם אבקת האפיה) והשמנת החמוצה. מתחילים בקמח ומסיימים איתו.

  5. מרפדים תבנית שקעים במנג'טים ויוצקים לתוכה את התערובת. גם כאן הכי נוח למלא עם כף קפיצית.

  6. חשוב לא למלא יותר מ 2/3 גובה כי התערובת תופחת ואנחנו גם מוסיפים לה את כדורי הפררו רושר.

  7. מטמינים את ההפתעה שלנו באמצע כל קאפקייק ודואגים שתשקע עד לתחתית, ואז מוסיפים מעל עוד כפית או שתיים מהתערובת כדי שתכסה את הכדורים.

  8. מכניסים את התבנית שלנו לתנור ואופים בין 20 ל- 25 דקות עד שהקאפקייקס זהובים ויציבים (ניתן לבדוק עם קיסם). מוציאים, מצננים ומגישים. במקרה זה הקאפקייקס פחות מוצלחים אם הם מוגשים מהמקרר כך שעדיף להגיש בטמפרטורת החדר.

  9. גם במקרה זה אפשר לקשט את הקאפקייקס שלנו בקצפת או בקצפת שוקולדית (קצפת שהוספתי לה מעט אינסטנט פודינג שוקולד, אפשר גם להוסיף אבקת קקאו או פשוט להכין גנאש שוקולד מוקצף, הכל הולך).