לןגן

מלוואח

מאת: רונית אבוחצירה, פורסם: 25/09/2017 | 02:26
מלוואח

תקציר המתכון: מלוואח בייתי מתכון מסודר כולל שלבי הכנה מתכון בלעדי : רחל סולימן פישמן

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מצרכים לבצק

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק :

  2. לשים במיקסר את החומרים היבשים

  3. ואז את המי סודה לשתיה

  4. לשים את הבצק עד שמתנתק מדפנות קערת המיקסר , מחלקים ל- 10 כדורים

  5. מלטפים אותם עם שמן מסדרים במגש משומנת קלילות עם שמן

  6. ונותנים להם מנוחה במקרר 10 שעות עד יממה

  7. מומלץ יממה שלמה

  8. לאחר מנוחת הבצק:

  9. מוציאים מהמקרר לטמפרטורת החדר לפחות שעה

  10. לוקחים חבילת מרגרינה או מחמאה או חמאה שחילקנו ל- 10 קוביות

  11. על משטח משומן קלילות אנו לוקחים כדור עם ידים משומנות פותחים אותו ונעזרים המערוך לוקחים קוביית מרגרינה ומורחים על הבצק לאחר מכן מותחים את הבצק מכל צד יוצרים עיגול מתוח 2 ס"מ לערך

  12. שלב הקיפול :

  13. מצד ימין מרימים חלק הבצק סוגרים על האמצע ואז את צד שמאל מרימים וסוגרים על הקיפול הראשון מימין

  14. ומקפלים פנימה את הבצק 3 קיפולים ויוצרים מלבן ופה השלב שמבצעים את פעולת העלים של המלוואח

  15. מכניסים למקרר לשעה מנוחה ( המנוחה נותנת גמישות , קל לעבודה עם הבצק לאחר מכן )

  16. שלב הכנת הצורה :

  17. לוקחים תחתית של תבנית גודל 26 , שמים מלבן של הבצק עם המערוך פותחים לעיגול , ונעזרים בידיים למתיחה וסידור צורת העיגול של המלוואח על התחתית

  18. לשים ניילון הפרדה בין כל מלוואח ליצור מצב שבו נוכל להוציא אחד אחד לפני הטיגון

  19. טיגון המלוואח :

  20. לאחר מנוחה של חצי שעה במקרר אפשרי לטגן ולהנות

  21. המלצה : להקפיא ולטגן לאחר הקפאה

  22. בהצלחה

  23. קיימים הסברים מסודרים בוידאו שניתן לצפות ולהבין משלב הראשון של ההכנה עד השלב שבו אנו מטגנות