לןגן

מוקפץ סיני

מאת: לילך טייב, פורסם: 24/09/2017 | 07:58
מוקפץ סיני

תקציר המתכון: נודלס מוקפץ - בסגנון סיני עם ירקות צבעוניים ברוטב סויה צ'ילי וסילאן מומלץ בחווווום!

קטגוריה: צמחוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מכינים את הנודלס לפי ההוראות שעל גבי האריזה (אם רוצים שהנודלס יהיה בצבע צהוב מומלץ להוסיף חצי כפית כורכום למי הבישול), לאחר שהנודלס מוכן מסננים את המים ומוסיפים מעל מעט שמן זית ומערבבים.

  2. מחממים ווק או מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום, גזר, פלפלים ופטריות. ממליחים מעט בעזרת מלחייה ומבשלים על אש בינונית במשך כ-15 דקות, עד שהירקות מעט מתרככים אך עדיין קצת קשים.

  3. מוסיפים את גרגירי התירס ואת הנודלס המבושל ומתבלים ברוטב סויה, צ'ילי מתוק, סילאן ופלפל שחור. מערבבים היטב ומוסיפים את הכוסברה או הבצל הירוק, אם יש צורך מתקנים תיבול; ניתן לטעום ולהוסיף כאן מלח במידת הצורך, ומערבבים עוד כ1-2 דקות לספיגת הטעמים.