לןגן

לשון בקר ברוטב פטריות ללקק ת'אצבעות של סבתא לילי

מאת: לאה מאיר, פורסם: 23/09/2017 | 10:56
לשון בקר ברוטב פטריות ללקק ת'אצבעות של סבתא לילי

תקציר המתכון: מתכון אש!!! שכל חג הוא אצלנו על השולחן הופך לחגיגה, עובר דורות במשפחת פינגר ויש להכינו כמה ימים לפני הגשתו.

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. יומיים לפני בישול הלשון לחרוץ חריצים ולהכניס חתיכות שיני שום.

  2. לאחר יומיים בסיר גדול לשים את הלשון עלי דפנה ופלפל אנגלי ולכסות במים (כמות המים צריכה להיות מעל הלשון) ולבשל 3 עד 4 שעות עד שמכניסים סכין חדה והיא עוברת בקלות בנתחי הלשון

  3. אפשר לקצר את תהליך הבישול בעזרת סיר לחץ כשעה וחצי

  4. לשפוך את מיי הבישול ולקרר היטב, לקלף את הקרום הגס שעוטף את הלשונות ולהכניס לעוד יום במקרר

  5. פורסים את הלשון לפרוסות דקות ומניחים בתבנית אפייה

  6. מטגנים את הבצלים עד להתרככות ומוסיפים את הפטריות החתוכות ומבשלים כשעה על להבה נמוכה, מוסיפים פלפל שחור, מלח, וחצי כפית סוכר

  7. מכסים את נתחי הלשון בתערובת הבצל והפטריות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 100 מעלות לעוד 3 שעות נוספות בסמוך לאכילה

  8. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה