לןגן

סירות שומר במלית בשר טחון

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 21/09/2017 | 05:00
סירות שומר במלית בשר טחון

תקציר המתכון: מנה חגיגית וטעימה

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להכנת מלית הקציצות

  2. חצי קילו בשר בקר טחון

  3. 2 כפות פירורי לחם

  4. מלח

  5. פלפל שחור

  6. כפית בהרט

  7. כפית פפריקה

  8. חופן כוסברה קצוצה

  9. 2 כפות שמן

  10. לערבב היטב ולהניח בצד או במקרר

  11. להכנת הרוטב

  12. ברבע כוס שמן נטגן את הבצל עד להזהבה...נוסיף כפית כורכום נערבב נוסיף את הפלפל האדום הפרוס (אפשר גמבה במקום) נטגן קלות

  13. נוסיף את האפונה והסעלרי את שאריות השומר שנישארו לנו  ...2 כוסות מים רותחים מהול בכף אבקת מרק עוף...פלפל שחור גרוס ...ניתן לרוטב לבעבע...בינתיים נכין את הסירות שומר

  14. על כל עלה שומר נכניס בשר טחון בכמות נדיבה כך הבשר לא מתנתק מהעלה ..נניח את הסירות שומר על הרוטב המבעבע אם נישאר מהבשר נוסיף אותו בצורת קציצה לתבשיל

  15. נכסה מכסה נבשל שעה מידי פעם נענע את הסיר ונשקה עם הרוטב את הקציצות...נסיר מכסה נוסיף כוסברה קצוצה וזה השלב מי שרוצה להוסיף חצי לימון סחוט ...נבשל ללא מכסה את 10 דקות אחרונות ...בתאבון אילנית בניזרי 💖