לןגן

כרעיים במלית בשר טחון

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 21/09/2017 | 04:54
כרעיים במלית בשר טחון

תקציר המתכון: חגיגה של מנה ערמונים שזיפים ופטריות

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להרכבת המנה

  2. נשטח את הכרעיים על משטח עבודה כאשר צד העור הוא כלפי מטה (ניתן להכין גם מפרגיות או חזה עוף פרוס)

  3. נניח מהמלית במרכז...נביא את כל הצדדים למרכז יווצר לנו צורת משולש

  4. נניח בינתיים על תבנית עד להכנת הרוטב.

  5. להכנת הרוטב כולל מרכיבים

  6. ברבע כוס שמן נטגן בצל גדול עד להזהבה ...נוסיף 2 כפות טריאקי...חצי כפית כורכום...כפית פפריקה ונערבב

  7. כעת נניח את הכרעיים על התבלינים ..לא להוסיף מים בשלב הזה...זהו השלב של סגירת הכרעיים ...נכסה עם מכסה ונבשל ל 10 דקות כך הכרעיים נסגרים ולא נפתחים בבישול ...כעת נוסיף 10 בצלצלי שאלוט  5 שזיפים מגולענים...2 חבילות ערמונים מואקום ...כוס מים רותחים מהול עם כפית אבקת מרק עוף ...נפזר מלמעלה פלפל שחור גרוס ...נבשל להבה נמוכה  כשעה אם חסר מלח נוסיף מעט ...כעת נכניס חבילת פטריות טריות נטמיע אותם ברוטב נבשל עם מכסה סגור לעוד 15 דקות ...

  8. נסיר מכסה נפזר שומשום...נמשיך בישול לעוד רבע שעה ללא מכסה

  9. אם חסר מים להוסיף חצי כוס ...העוף מגיר נוזלים לכן כוס מים הספיקה לי

  10. בתאבון אילנית בניזרי 💖

  11. הערה : ניתן להמיר את הכרעיים לסטיק פרגית !

  12. יש סרטון של אופן ההכנה

  13. בקבוצה , תלחצו על חיפוש בקבוצה ורישמו כחיפוש כרעיים ממולאים אילנית בניזרי