קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד
קוגל תפוחי אדמה הוא אחד מסמלי יום השישי של המשפחה שלי. סבתא חנה ז"ל הייתה מכינה אותו בסיר פלא בתוספת בשרית עם הרבה רוטב (עוף או בשר) כל פעם שהיינו באים לבקרה. והיינו מחכים לזה בתאווה גדולה
לימים אימי ניסתה לשחזר את המתכון בימי שישי, וכל פעם שהיא מגישה את המעדן המשפחתי הזה היא שואלת "נו זה כמו של סבתא חנה?", אז זהו שהתשובה היא לא. אין קוגל בעולם כמו של סבתא חנה
אבל היום אחרי יום מתיש ושבוע מוטרף מעצבים ודאגות החלטתי לבקשת הילדים להכין קוגל. הכנתי צלחת קטנה לשלוח לאחותי ששברה את הרגל. לפני שהתיישבנו לאכול אני מקבלת ממנה sms : "זה כמו של סבתא חנה!!!"
ואז הגיעה התובנה הבאה, "ברכת שנה טובה" יכולה להגיע גם בלי גלויה, הודעת טקסט או טלפון
להכנה:
מערבבים בקערה את כל המרכיבים היטב פרט לשמן
לשמן תבנית גדולה (אפשר פיירקס)
לסדר את העיסה בתבנית בלי לדחוס אותה
לאפות בלי טורבו ב 220 מעלות , אחרי עשר דקות להנמיך ל 180 עד השחמה רצויה
להגיש בתוספת רוטב בשרי או לצד סלט
שנה טובה, מלאת בריאות ושמחה, נחת ואהבה, שלום ושלווה, והרבה הרבה מתכונים טעימים!!!!
באהבה עינב