לןגן

מתכון ללחמניות תפוח בדבש

מאת: סוניה סאני בן הרוש, פורסם: 19/09/2017 | 05:01
מתכון ללחמניות תפוח בדבש

תקציר המתכון: המילה הראשונה שהנסיכה הקטנה שלי אמרה כשראתה את הלחמניות היה וואווו איזה יפה והאושר על פניה היה שווה כל דקה של מאמץ והשקעה.קרדיט לשמרית💖💖💖

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מצרכים לבצק

לקישוט

אופן הכנה

  1. אופן ההכנה:

  2. בקערת מערבל עם וו לישה נערבב קלות את הקמח, השמרים, משפר האפייה והסוכר ונוסיף בהדרגה את השמן ,הדבש והמים ונלוש במהירות בינונית כ 2 דקות , נוסיף את המלח ונמשיף ללוש עוד 6 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.

  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת , מכסים בניילון ומתפיחים כשעה או עד שמכפיל את נפחו.

  4. מורידים אויר ומפתיחים עוד חצי שעה.

  5. מחלקים את הבצק ל 2 , שומרים חצי אחד בקערה ומכבים שלא יתייבש.

  6. את החצי השני מחלקים ל-25 חתיכות של 38 גרם כל אחת.

  7. מגלגלים כל חתיכה לכדור ומניחים בתבנית מנג'ט קטנה ומשומנת.

  8. נועצים באמצע כל כדור קיסם וליד גרעין דלעת ומניחים לתפיחה נוספת עד להכפלת הנפח.

  9. לפני ההכנסה לתנור מותנים לחיצה על הקיסם לתוך הבצק

  10. מכניסית לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים משהו כמו 20 דקות או עד להזהבה .

  11. מוציאים מהתנור, מוציאים בזהירות מהמנג'ט ומברישים בדבש.

  12. מצננים היטב ומגישים.

  13. מי שרוצה לחלק כהפתעה לכל ילד בגן ובכיתה יכולה לארוז כל לחמניה בשקית קטנה כמו שאני עשיתי💖