לןגן

מלבי

מאת: אליה קלמנוביץ, פורסם: 14/03/2015 | 21:22
מלבי

תקציר המתכון: מלבי ביתי ומרענן, ממש מבשר את בואו של הקיץ ואפילו כשר לפסח !

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 15 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מרתיחים חלב בסיר

  2. לקראת רתיחה, בכוס ממיסים קורנפלור בחלב קר עד לתערובת חלקה

  3. כשהחלב רותח מוסיפים אליו את הקורנפלור והסוכר ובוחשים היטב כל הזמן (כדי להימנע מגושים) עד להיווצרות תערובת סמיכה (לוקח קצת זמן, במידה ולא מסמיך אפשר להוסיף עוד קורנפלור )

  4. את התערובת הסמיכה מעבירים לכוסות עמידות לקור, מצננים ואוכלים (אפשר לאכול גם חם בתוספת קינמון)

  5. תוספות אפשריות- סירופ למלבי, קוקוס טחון ובוטנים טחונים