לןגן

חלה מעולה -מתכון של מלי מאירוב

מאת: מיכל אשכנזי, פורסם: 18/09/2017 | 00:51
חלה מעולה -מתכון של מלי מאירוב

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

להברשה

אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו גיטרה לשים קמח שמרים,חצי כוס סוכר וכף דבש . לערבב

  2. להוסי, ביצה אחת וכוס מים ,ללוש במהירות בינונית 3 דקות ואז להוסיף רבע כוס שמן.להגביר מהירות

  3. להוסיף מלח וללוש , אם יש צורך ,להוסיף טיפות מים .

  4. ללוש 10 דקות, עד שהבצק דבוק לקרקעית ומנותק מהדפנות וחלק ורך -לא יבש.

  5. עם יד משומנת נרים את הבצק . נעביר להתפחה של שעה ורבע מכוסה בנילון .

  6. ליצור 10 כדורים מהבצק ולהניח במרווחים קטנים בתבנית 26 או 28 בנייר אפיה משומן .

  7. מתפחים עוד 40 דקות .

  8. מברישים בביצה , נפזר שומשום

  9. לאפות בחום 200 מעלות (לא טורבו ) בערך 25 דקות

  10. המתכון בכוס מדידה חד פעמי או חד פעמי חמה .