לןגן

עוגת אלפחורס

מאת: מרי שרעבי, פורסם: 17/09/2017 | 13:09
עוגת אלפחורס

תקציר המתכון: נדירה לאוהבי האלפחורס והקוקוס

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות

  2. בקערה מעבדים את כל מרכיבי הבצק בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד.

  3. מרפדים תבנית 26 בנייר אפיה ומשמנים.

  4. מהדקים את הבצק לתחתית התבנית ואופים במשך 20 דקות עד להזהבה בהירה.מצננים מעט.

  5. מורחים חצי צנצנת ריבת חלב על תחתית הבצק העודה חמה

  6. ומפזרים לכל העוגה את 2 הכפות קוקוס.

  7. מניחים לצינון בטמפרטורת החדר.

  8. הכנת המוס.

  9. ממיסים במיקרו את השוקולד הלבן ו-ה-1/4 כוס חלב במשך כמעט דקה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

  10. מניחים בצד להתקררות בטמפרטורת החדר.

  11. במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עם הכוס חלב והאינסטנט פודינג עד לקבלת קרם רך ויציב.

  12. מוסיף את האחד וחצי כוסות קוקוס ותערובת השוקולד לבן למיקסר במהירות מינימלית לאיחוד הקרם.

  13. משטחים את המוס בתבנית ולאחר ליישר מלמעלה.

  14. מעבירים למקפיא שעה ואחרי הציפוי מעבירים לקירור של לילה.

  15. לציפוי וקישוט העוגה

  16. מוזגים על העוגה עוד חצי צנצנת ריבת חלב שנמיס עם 2 כפות חלב על מנת שהריבת חלב תהיה לנו מעט דלילה ונמרח על העוגה בצורה אחידה.

  17. ומקשטים במעגל של קוקוס

  18. מקפיאים למשך 3 שעות ואז נשים אותה במקרר עד להגשתה.

  19. בהצלחה וחג שמח ושנה מתוקה

  20. 💋❤⚘