לןגן

פשטידת קישוטים

מאת: יפה מור, פורסם: 17/09/2017 | 00:32

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מצרכים ל-2 תבניות אינגליש קייק בינוניות או תבנית אחת גדולה

אופן הכנה

  1. אופן הכנה:

  2. – מגרדים את הקישואים/זוקיני בפומפייה על החלק העבה – הישר לתוך קערה גדולה. סוחטים את הקישואים מנוזלים, מעל הכיור, ומחזירים לקערה. השלב הזה חשוב והוא זה שהיה חסר בכל שאר הניסיונות שלי שלא צלחו אז אל תוותרו עליו.

  3. – מוסיפים לקישואים ביצים, שמן זית וריקוטה ומערבבים היטב עם מזלג.

  4. – מוסיפים קמח, אבקת אפייה, מלח, פלפל ואבקת מרק ומערבבים עד שהקמח נבלע בבלילה ולא יותר.

  5. – מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת היטב (התערובת צריכה להגיע עד 3/4 גובה התבנית, אם נשאר לכם פשוט מעבירים לתבנית נוספת או למנז'טים של קאפקייקס ואז יהיו לכם גם מיני פשטידות).

  6. – אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 40-50 דקות או עד שהפשטידה זהובה ויציבה. זמן האפייה משתנה לפי גודל התבנית שתבחרו וגובה הפשטידה אבל בגדול תתחילו לבדוק אחרי 35 דקות אם היא יציבה וזהובה.

  7. – מאפשרים לה להצטנן לגמרי כדי שתתייצב. שימו לב שהיא נוחתת מעט וזה בסדר, ורק אז חותכים.