לןגן

מפרום תפו"א

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 16/09/2017 | 09:02
מפרום תפו"א

תקציר המתכון: תוספת לקוסקוס או אורז

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לחמם מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק  ,לטבול בקמח ואז בבלילת הבצים לטגן כמה דקות מכל צד ולהניח בנייר סופג ..אם נישאר מהבשר לטגן גם באותו התהליך קציצות קטנות .

  2. להכנת הרוטב :

  3. בסיר רחב ושטוח ,לטגן בצל ען רבע כוס שמן עד להזהבה,להוסיף 3 שיני שום כתושות לטיגון קצר ,כף פפריקה מתוקה,2 כפות רסק עגבניות,לערבב לפתיחת תבלינים(בשלב הזה ניתן להוסיף 2 עגבניות מגורדות ) ,להוסיף ,5 ענפי סלרי ללא הגבעול ,כפית בהרט או ראס אל חנות ,מעט קינמון,פלפל שחור גרוס,מלח ...3 כוסות מים רותחים עם כף אבקת מרק עוף,לערבב היטב ,להוסיף את הקציצות והמפרום....על הרוטב שהוא מבעבע,לנענע את הסיר,לבשל שעה להבה בינונית,לבדוק באמצעות סכין שהתפוחי אדמה התרככו ! אם עדיין קשים להמשיך לבשל מכסה סגור להבה נמוכה !

  4. להסיר מכסה לבשל לעוד 5 דקות ללא מכסה..ניתן לעטר בכוסברה ...ניתן להכניס לתנור 10 דקות אחרונות חום 180 בתאבון אילנית בניזרי