לןגן

שושני תפוח מעלפייםםםםםםםםם

מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 16/09/2017 | 04:54
שושני תפוח מעלפייםםםםםםםםם

תקציר המתכון: מראה חגיגי שירשים את כולם....הטעם מטורףףף והפריכות מ ד ה י מ ה !!!!

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק הפריך

להכנת השושנים

אופן הכנה

  1. לערבב את כל החומרים ביחד עד לאיחוד

  2. לא ללוש יותר מידי לעצב מלבן 2 סמ

  3. לעטוף בניילון נצמד ולמקרר לפחות לשעה

  4. לבנתיים לשמן את תבנית המאפינס ולקמח קלות

  5. את פרוסות התפוחים בתבנית שטוחה לפזר בשכבה אחת

  6. לפזר מעל את הלימון באופן שווה ולחכות מספר דקות

  7. לשפוך מעל את הסוכר/קינמון ובעזרת כף עץ או ביד בעדינות לדאוג שכל פרוסה עטופה בתרובת הסוכר

  8. לכבות בניילון נצמד ולתת מנוחה של 10 דקות בכדי שיקבלו גמישות והגלגול יהיה קל להכנת השושנים

  9. על משטח יבש מעט מקומח לרדד את הבצק לעובי של 2 ממ לקרוץ לבבות בקוטר של 5 סמ

  10. ועיגולים לקוטר של התחתית של המאפינס

  11. להניח במרכז הגומחה של התבנית עיגול של בצק

  12. להתחיל להעמיד את הלבבות מסביב לדפנות של התבנית (כל גומה של מאפינס 5 לבבות ועיגול אחד)

  13. בעזרת האצבעות לחבר את התחתית ללבבות שהתחתית תהיה אטומה לגמרי ויווצר לכן כמעין סלסלה

  14. לכסות בניילון נמצד ולהכניס למקרר ל20 דקות

  15. לסדר על משטח יבש 10-12 חצאי פרוסות של התפוח אחד על השני כשהפרוסה הבאה מכסה חצי מהפרוסה הקודמת וכן הלאה בצורת שרשרת

  16. להתחיל לגלגל את השרשרת לצורת שושנה ולהניח בכל מרכז של סלסלת הבצק

  17. לאחר שסיימתן עם כולן לפזר סוכר מעל כל שושנה

  18. לאפות על חום של 180 מעלות חצי שעה

  19. להוציא ולתת להתקרר 20 דקות לפני שמחלצים מהתבנית

  20. לבזוק מעל אבקת סוכר ולהגיש

  21. בהצלחה ושנה טובה ומתוקה