מתכון לאפונה עם קציצות רכות במיוחד
מאת: סוניה סאני בן הרוש, פורסם: 16/09/2017 | 01:42
תקציר המתכון:
זה סיר שאני מאמינה שכל אחת מכינה לילדים , הקציצות יוצאות רכות שאין דברים כאלה ,פשוט מעדן😍😍💖💖
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
מצרכים
-
1 שקית אפונה עדינה של סנפרוסט
-
1 בצל קצוץ
-
4 כפות שמן
-
1 עגבנייה קלופה וחתוכה לקוביות
-
2 גבעולים של סלרי קצוצים כולל העלים
-
כף מרק עוף
-
חצי כפית כורכום
-
כף פפריקה מתוקה
-
חצי כפית מלח
-
רבע כפית פלפל שחור גרוס
-
חופן כוסברה או פטרוזליה קצוצה
-
2 וחצי כוסות מים רותחים
מצרכים לקציצות
-
500 גרם בשר טחון
-
1 בצל מגורד וסחוט מנוזלים
-
1 תפו"א מגורד וסחוט מנוזלים
-
חופן כוסברה ופטרוזליה קצוצים
-
3 כפות גדושות פרורי לחם
-
2 כפות סודה לשתיה מוגזת
-
4 כפות שמן קנולה
-
כפית שטוחה מלח
-
חצי כפית פלפל שחור גרוס
-
חצי כף פפריקה מתוקה
-
חצי כפית כמון
-
חצי כפית שום גבישי או 2 שיני שום כתושות
-
כפית ראס אל חנות
-
חצי כפית כורכום
-
קמצוץ קינמון
-
לערבב הכל יחד היטב ולהכניס למקרר לשעה לספיגת טעמים, עדיף לילה קודם.
-
הקציצות יוצאות רכות וטעימות מאוד.
אופן הכנה
-
אני אוהבת לבשל בסוטאז', מטגנים את הבצל עם 4 כפות שמן עד להזהבה, מוסיפים את הפפריקה והכרכום ומערבבים מוסיפים את האפונה ומערבבים, מעל מפזרים את העגבניות והסחרי הקצוץ עם העלים ומערבבים מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב וממשיכים לטגן עוד חצי דקה.
-
מוסיפים כ-2 כוסות מים חמים ומביאים לרתיחה.
-
יוצרים קציצות מהעיסה שהכנו ומוסיפים לרוטב כשהוא רותח.
-
מבשלים על להבה בינונית כחצי שעה,מסירים מכסה ומפזרים את הכוסברה והפיטרוזליה הקצוצה, מנענעים קצת את הסיר וממשיכים לבשל ללא מכסה עד לצמצום המים ולקבלת רוטב סמיך..
-
בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש💖