לןגן

קצפת תותים ומרשמלו

מאת: Liat Barel, פורסם: 17/05/2015 | 09:31
קצפת תותים ומרשמלו

תקציר המתכון: קינוחי שכבות: מחית תותים, קצפת תותים ומרשמלו ופירורי בסקוויטים

קטגוריה: קינוחי כוסות, מספר מנות: 6, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

קצפת תותים

רוטב תותים

אופן הכנה

  1. מכינים את רוטב התותים בקערה מערבבים את התותים וסוכר.

  2. להכנת הקצפת בסיר קטן מביאים לרתיחה את התותים, סוכר ומים. מבשלים 5 דקות נוספות ומסירים מהאש. טוחנים למלית חלקה בעזרת בלנד מוט. מוסיפים מיד את המרשמלו ומערבבים היטב עד שמרביתו מתמוסס. טוחנים שוב לקבלת מחית חלקה. מצננים לטמפרטורת החדר. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה. מקפלים 3/4 מכמות הקצפת למחית התותים (שומרים 1/4 מכמות לעיטור). עד לקבלת תערובת חלקה.

  3. הכנת הכוסות מניחים בתחתית כל כוס מספר כפיות מרוטב התותים. שמים מעל קצפת תותים, מוסיפים שכבת פירורי ביסקוויטים, מוספים שוב קצפת תותים. מעטרים כיד הדמיון.