לןגן

בסבוסה במילוי מלבי-נורית ג.

מאת: נורית גיספן, פורסם: 14/09/2017 | 07:09
בסבוסה במילוי מלבי-נורית ג.

תקציר המתכון: לא להכין כשממהרים!! עוגה הורסתתתת!! עוגת בסבוסה במילוי מלבי ט-ע-י-מ-ה- בטירוף!! קבועה אצלי בתפריט,

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

למלית

לסירופ

לעוגת הסולת

אופן הכנה

  1. אופן הכנת הבצק:

  2. לערבב ידנית סולת ושמן

  3. ולהוסיף את שאר מצרכי העוגה ולערבב היטב .

  4. להכניס למקרר.

  5. אופן הכנת המלית:

  6. לשים את הקורנפלור בקערה

  7. להוסיף 1/2 כוס חלב לערבב היטב עד ליצירת נוזל חלק ללא גושים.

  8. להעביר את כל חומרי המלית לסיר

  9. ולבשל על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד להסמכה.

  10. לאט לאט ובסבלנות.לצנן כ-1/2 שעה.

  11. זה אמור להיות קרם סמיך ויציב.

  12. הכנת הסירופ:

  13. לבשל על הגז תוך כדי ערבוב כ-12 דקות על אש גבוהה

  14. עד להסמכה מעטה. לצנן היטב.

  15. *לא השתמשתי בכל הסירופ. שמרתי במקרר הנותר.

  16. להרכבת העוגה:

  17. חצי מתערובת הסולת לרפד בתבנית האפיה משומנת,

  18. לצקת בעדינות מעל את הקרם מלבי ולשטח יפה על הבצק.

  19. לקחת החלק השני של הבצק ולהניח בעדינות מעל הקרם מלבי.

  20. **חובה לכסות את כל המלבי עם הבצק (שלא יהיו חורים!!)

  21. כעת לקשט עם רבע אגוזי מלך או פקאנים מסביב וגם באמצע.. או כרצונכם.

  22. להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה יפה של העוגה כ-40-45 דקות תלוי בתנור.

  23. להוציא מהתנור וישר לצקת הסירופ הקר על העוגה החמה.

  24. להתענג מכל ביס!!!