תקציר המתכון: לא להכין כשממהרים!! עוגה הורסתתתת!! עוגת בסבוסה במילוי מלבי ט-ע-י-מ-ה- בטירוף!! קבועה אצלי בתפריט,
קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני
אופן הכנת הבצק:
לערבב ידנית סולת ושמן
ולהוסיף את שאר מצרכי העוגה ולערבב היטב .
להכניס למקרר.
אופן הכנת המלית:
לשים את הקורנפלור בקערה
להוסיף 1/2 כוס חלב לערבב היטב עד ליצירת נוזל חלק ללא גושים.
להעביר את כל חומרי המלית לסיר
ולבשל על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד להסמכה.
לאט לאט ובסבלנות.לצנן כ-1/2 שעה.
זה אמור להיות קרם סמיך ויציב.
הכנת הסירופ:
לבשל על הגז תוך כדי ערבוב כ-12 דקות על אש גבוהה
עד להסמכה מעטה. לצנן היטב.
*לא השתמשתי בכל הסירופ. שמרתי במקרר הנותר.
להרכבת העוגה:
חצי מתערובת הסולת לרפד בתבנית האפיה משומנת,
לצקת בעדינות מעל את הקרם מלבי ולשטח יפה על הבצק.
לקחת החלק השני של הבצק ולהניח בעדינות מעל הקרם מלבי.
**חובה לכסות את כל המלבי עם הבצק (שלא יהיו חורים!!)
כעת לקשט עם רבע אגוזי מלך או פקאנים מסביב וגם באמצע.. או כרצונכם.
להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה יפה של העוגה כ-40-45 דקות תלוי בתנור.
להוציא מהתנור וישר לצקת הסירופ הקר על העוגה החמה.
להתענג מכל ביס!!!