לןגן

עלי גפן

מאת: דליה כהן קריספל, פורסם: 14/09/2017 | 03:50
עלי גפן

תקציר המתכון: תוספת נהדרת

קטגוריה: ראשונות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

למילוי העלים

לטיבול המנה

אופן הכנה

  1. מפרידים את העלים ושוטפים היטב את דופכים עליהם מים רותים כדי להוציא את המליחות.

  2. שוטפים את האורז

  3. טוחנים במגמיקס את הבצל , שום, סלרי , עגבניה לתערובת גרגירית ונעימה.

  4. מטבלים בשמן, פלפל שחור , מרק בצל, רסק עגבניות , מלח לימון וראס אל חנות מערבבים הכל עם האורז .

  5. מסדרים את העלים מניחים כף שטוחה מהתערובת על העלה סוגרים מהצדדים ומגלגלים כך מגלגלים את כולם.

  6. לוקחים סיר שטוחה מים שם ומרפדים עם פרובות הבצל והעגבניה

  7. מניחים את העלי גפן המגולגלים בצפיפות בסיר

  8. אני הוספתי בצל וגילגלתי אפשר בלי.

  9. מניחים צלחת שוחה על עלי הגפן מטבלים טועמים ומשפרים טעמים.

  10. הצלית נועדה להצמיד את העלים כדי שלא יאבדו צורה ויתפרקו מוסיפים מים עד לגובה העלים מבשלים על אש בנונית כשעה