עוגת שוקולד עם אגוזי מלך במילוי וציפוי ממרח פסק זמן
מאת: ג'קלין פדלון, פורסם: 13/09/2017 | 00:12
תקציר המתכון:
כל מילה מיותרת 👍😛😛
קטגוריה: עוגות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
4 ביצים
-
1 כוס שמן
-
1כוס קמח תופח
-
2 כוסות סוכר חד פעמי לשתיה קרה
-
1/2כוס קקאו
-
1/2 שמנת מתוקה
-
1 צנצנת ממרח פסק זמן
-
1/2 כוס אגוזי מלך טחון גס
-
ועוד 1/2 לפיזור
-
10 חציים חתוכים ל2 לקישוט
-
אופן ההכנה
-
1) מקציפים את הביצים עם הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף תפוח קצף
-
2)שופכים בקערה אחרת את השמן ,שמנת מתוקה קקאו וקמח ומערבבים עם מיקסר עד שאין גושים מוסיפים את תערובת ואגוזי מלך לקצף הביצים
-
וללא מיקסר מערבבים בצורת קיפול עד לאיחוד
-
3) שופכים לתבניות עגולה קפיצית מרופדת בנייר אפייה בתחתית וגם בדפנות בקוטר
-
22 ס"מ , אופים בתנור שחומם מראש
-
ל 180 מעלות
-
כ 45 דק ⏱
-
4) מקררים , חוצים את העוגה לשני חלקים שווים ומורחים ממרח פסק זמן
-
5)שמים את העוגה על רשת, מחממים 4 כפות ממרח במיקרוגל , שופכים על העוגה ומיישרים , מפזרים אגוזי מלך סביב העוגה וגם בדפנות , מניחים אגוזי מלך סביב העוגה
-
ואפשר נצנצים למאכל לפזר סביב אבל לא חובה
-
בהצלחה לכולם
אופן הכנה
-
1) מקציפים את הביצים עם הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף תפוח קצף
-
2)שופכים בקערה אחרת את השמן ,שמנת מתוקה קקאו וקמח ומערבבים עם מיקסר עד שאין גושים מוסיפים את תערובת ואגוזי מלך לקצף הביצים
-
וללא מיקסר מערבבים בצורת קיפול עד לאיחוד
-
3) שופכים לתבניות עגולה קפיצית מרופדת בנייר אפייה בתחתית וגם בדפנות בקוטר
-
22 ס"מ , אופים בתנור שחומם מראש
-
ל 180 מעלות
-
כ 45 דק ⏱
-
4) מקררים , חוצים את העוגה לשני חלקים שווים ומורחים ממרח פסק זמן
-
5)שמים את העוגה על רשת, מחממים 4 כפות ממרח במיקרוגל , שופכים על העוגה ומיישרים , מפזרים אגוזי מלך סביב העוגה וגם בדפנות , מניחים אגוזי מלך סביב העוגה
-
ואפשר נצנצים למאכל לפזר סביב אבל לא חובה
-
בהצלחה לכולם