לןגן

פתיתים אפויים עם אטריות בטטה וגזר אחד-אחד של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 12/09/2017 | 22:51
פתיתים אפויים עם אטריות בטטה וגזר אחד-אחד של סבתא לאה

תקציר המתכון: טעיםםם! להיט! תוספת מצוינת לילדים וגם למבוגרים לארוחת צהריים, ערב, כמה דקות עבודה ולשולחן.

קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

להצלחת הפתיתים נדרש

לפתיתים

אופן הכנה

  1. הכנת הפתיתים ... לחמם את השמן בסיר, להוסיף את הבצל הקצוץ, גזר ובטטה ולטגן עד להזהבה קלה

  2. להוסיף את הפתיתים, תבלינים ולערבב היטב ולטגן 3-4 דקות עד שהפתיתים והירקות עטופים היטב בשמן ובתבלינים

  3. להוסיף את המים הרותחים, לערבב היטב להוריד ללהבה נמוכה, לסגור את הסיר חלקית עם המכסה ולבשל כ-10 דקות עד שהמים מתאדים והפתיתים מוכנים לאכילה

  4. לאחר 10 דקות לסגור להבה לערבב/להפריד בעדינות בעזרת מזלג את הפתיתים ולהניח בצד לעוד 10 דקות מנוחה ולהגיש

  5. שימו לב!!! חשוב מאוד לטגן/לעטוף את הפתיתים בשמן לפני הכנסת המים הרותחים לסיר

  6. שימו לב!!! לאחר המון ניסיונות כדי לקבל פתיתים לא דביקים אלא פתיתים אחד אחד, יש לשים 3 כוסות מים רותחים בכל אריזה של פתיתים (אורז, קוסקוס וכו') ולא כמו שכתוב באריזה, המים צריכים להיות בגובה הפתיתים

  7. זהו מוכן! ממליצה בחום, מנה טעימה בטירוף ונזללת בכלום עבודה

  8. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה