לןגן

חלת זר מתוקה לראש השנה

מאת: לילך טייב, פורסם: 12/09/2017 | 13:34
חלת זר מתוקה לראש השנה

תקציר המתכון: חלת זר של לחמניות מתוקות, גם יפה לחג וגם טעים.

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

המרכיבים לראש עיסה

שאר המרכיבים

לקישוט

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי ראש העיסה לקבלת בלילה. משהים כ-10 דקות לתפיחה ותסיסה.

  2. בקערה אחרת שמים קמח, סוכר, מלח, ביצה טרופה והשמן. צרים גומה, יוצקים פנימה את ראש העיסה, לשים לקבלת בצק חלק ואחיד. מכסים את הבצק ומשהים לתפיחה של כ-30-40 דקות. מחלקים את הבצק לכ-30-35 מנות אחידות בגודלן.

  3. משמנים את תחתית התבנית והשוליים. מרדדים יחד שתי מנות מהבצק לקוטר התבנית ומרפדים אתם את התחתית.

  4. מגלגלים את שאר מנות הבצק לכדורים. מסדרים בתבנית מכיוון הדופן פנימה אחד צמוד לשני אך לא יותר מידי צמוד.

  5. מברישים את הכדורים בביצה טרופה ומשהים להתפחה כשעה. אופים בחום של 180 מעלות במשך כ-30 דקות.

  6. מורחים את החלה בדבש מיד עם הוצאתה מהתנור ומפזרים שקד גפרורים.

  7. חג שמח!! באהבה תמיד לילך