לןגן

טנזייה מושלמת!

מאת: ליאת שפיצר, פורסם: 12/09/2017 | 11:40
טנזייה מושלמת!

תקציר המתכון: טנזייה בנוסח מרוקאי אמיתי! מנה מושלמת לחג! 🍯😍

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לתיבול

אופן הכנה

  1. לשים במחבת 6 כפות שמן ולהקפיץ את השקדים הקלופים למשך 2 דקות עד לקבלת צבע זהוב. להוציא מהמחבת ולשים את אגוזי המלך להקפיץ כחצי דקה ולהוציא מהמחבת

  2. לשים את רצועות הבצל הלבן ולטגן עד לשקיפות מלאה של הבצל ולערבב מדיי פעם

  3. לאחר מכן להוסיף את הסוכר והקינמון ולערבב היטב. לבשל כ-10 דקות על אש בינונית עד לקבלת בצל מקורמל, לערבב מדיי פעם ולהוסיף את השזיפים והצימוקים. אני שמתי צימוקים בהירים ולא כהים, אך לשיקולכם.

  4. להוסיף מעט מן השקדים ולערבב לתוך התערובת. לבשל כ-5 דקות נוספות ולערבב מדיי פעם.

  5. להגיש לצלחת ולפזר מעל את אגוזי המלך והשקדים. מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

  6. לבריאות! שתהיה שנה טובה ומתוקה!🍯