לןגן

פאי תפוחים

מאת: רונית אבוחצירה, פורסם: 11/09/2017 | 07:18
פאי תפוחים

תקציר המתכון: פאי בארומה מיוחדת

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לבצק הפאי

למלית

אופן הכנה

  1. שמים את הקמח במיקסר מערבבים יחד עם החמאה היא צריכה להיות רכה ולא נמסה כמו שמן מוסיפים ביצה סוכר גרדת לימון לשים עד איחוד החומרים

  2. עושים כדור עם הידים עוטפים בניילון נצמד למקרר לשעה

  3. ומתחילים עם שלב הכנת המלית :

  4. בסיר אנו מרתיחים את התפוחים עם הסוכר מים והקינמון עד לרתיחה ועוד חמש דקות בישול על

  5. אש נמוכה בזמן שהסיר על האש אנו מוציאים את הבצק שמים נייר אפיה על משטח עבודה מפזרים עליו קונפלור חוצים את הבצק לשניים מרדדים עיגול ראשון מרימים את הנייר הופכים על התבנית מסדרים את התחתית של הבצק

  6. את הסיר מורידים מהאש מוסיפים אליו את הקונפלור ואבקת השקדים שופכים על משטח הבצק בתבנית בפאי ומפזרים מעל מלית התפוחים את השקדים

  7. לוקחים את הכדור השני מרדדים על נייר אפייה מקומח בקונפלור מרימים וסוגרים את הפאי

  8. לוקחים סכין ועושים איקס באמצע הפאי זה על מנת לא ליצור תפיחה של הפאי

  9. אופים ב-160 מעלות בערך 45 דקות שימו לב כל אחת והתנור שלה

  10. בסיום ניתן למרוח ריבה או סירופ דבש : חצי כוס מים חצי כוס סוכר מרתיחים ומבשלים על הגז עד סמיכות ואז מורחים על הפאי