לןגן

מטבוחה עושים באהבה או לא עושים בכלל

מאת: דורית כהן, פורסם: 10/09/2017 | 07:59
מטבוחה עושים באהבה או לא עושים בכלל

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ראשית נניח את העגבניות בקערה רחבה עם מים רותחים. לאחר מיכן ניקלוף את העגבניות מקליפתן.

  2. את הפלפלים החריפים והגמבה נטגן במעט שמן,

  3. נכניס לשקית ולאחר מיכן נקלף אותם מקליפתם.

  4. לקצוץ לקוביות את העגבניות, להניח בסיר רחב , רצוי שיהיה סיר לא מטפלון, סיר עם תחתית עבה, נבשל את העגבניות על אש בינונית עד שהנוזלים בסיר יספגו,

  5. לא לסגור את הסיר עם מכסה, להוסיף את הפלפלים החריפים והשום כשהוא חתוך ולא כתוש ואת הגמבה כשהם חתוכים

  6. לקוביות קטנות לעגבניות ,

  7. נמשיך ונבשל על אש נמוכה מאוד, להוסיף 1/3 כוס שמן, כף גדושה של פפריקה ,כפית סוכר על מנת שהחמיצות של העגבניות לא תורגש ומעט מלח.

  8. זיכרו, מטבוחה עושים עם הרבה אהבה וסבלנות,

  9. כמה שהבישול יהיה יותר ממושך כך המטבוחה תצא ריבתית וטעימה .

  10. בתאבון ובהצלחה 🌹