לןגן

עוגיות ריבה גרוזיניות מהכפר קזבגי של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 09/09/2017 | 19:29
עוגיות ריבה גרוזיניות מהכפר קזבגי של סבתא לאה

תקציר המתכון: לאחר טיול מאורגן של 8 ימים בגאורגיה משתפת אתכם במתכון לעוגיות פריכות וטעימות שקיבלתי מבעלת הבית שאירחה אותנו בביתה בכפר קזבגי שנימצא בהרי הקווקז הגבוהים בגבול עם רוסיה.

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה לערבב היטב את הקמח, החמאה, הסוכר, הסוכר וניל, השמן

  2. לעשות חור באמצע העיסה ולהוסיף לתוכו 200 גרם יוגורט או 200 גרם שמנת חמוצה, כפית תמצית וניל, כפית סודה לשתייה וללוש היטב כמה דקות עד שנוצר בצק נוח לעבודה

  3. לחלק את הבצק ל- 2 חלקים שווים

  4. לרדד רק על גבי נייר אפייה מרובע בגודל של תבנית חד פעמית בינונית גדולה (32x25) למרוח ריבה בנדיבות (אני השתמשתי בריבת שזיפים שלי) להניח על תבנית אפייה

  5. לרדד את החצי השני של הבצק גם על גבי נייר אפייה למרובע בגודל המרובע הראשון, להניח על גבי הבצק עם הריבה להוציא את נייר האפייה ולהדק בעזרת מזלג את שולי הבצק ולעשות חריצים לאורכו של הבצק

  6. להכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ולאפות 20-25 דקות עד להזהבה קלה

  7. לאחר קירור מלא חיתכו לעוגיות בצורה שאתם אוהבים, אבקו בנדיבות את העוגיות באבקת סוכר מוסיף טעם ומונע הידבקות וגם תורם למראה יפה

  8. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה