קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
ראשית יש לנקות טוב טוב את הסלמון מקשקשים.
לסחוט לימון שלם עליו
ולתת לו מנוחה של שעה במקרר.
להכנת הבלילה
שליש כוס צ׳ילי מתוק
שום כתוש
8 גבעולי טימין
פלפל שחור ארבע העונות גרוס
מלח ים
שמן
לקלוף את הבטטות ולחתוך אותן.
להניח בקערה עם מחצית מהבלילה לערבב טוב טוב
ולהכניס לאפיית גריל לתנור על 200 מעלות ל 25 דקות .
לאחר מיכן להוציא את הסלמון מהמקרר , לשטוף אותו מהלימון להניח על התבנית עם הבטטה , לעסות אותו עם מחצית הבלילה שנותרה , לכסות את התבנית בנייר כסף ולהכניס לתנור לחצי שעה .
לאחר מיכן להסיר את הנייר כסף , לתת לסלומון להיכרך עוד כעשר דקות, לא יותר
שלא יתייבש.
בתאבון ובהצלחה 🌹