לןגן

סלמון ובטטה בתנור-מנת דגל

מאת: דורית כהן, פורסם: 09/09/2017 | 06:36
סלמון ובטטה בתנור-מנת דגל

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ראשית יש לנקות טוב טוב את הסלמון מקשקשים.

  2. לסחוט לימון שלם עליו

  3. ולתת לו מנוחה של שעה במקרר.

  4. להכנת הבלילה

  5. שליש כוס צ׳ילי מתוק

  6. שום כתוש

  7. 8 גבעולי טימין

  8. פלפל שחור ארבע העונות גרוס

  9. מלח ים

  10. שמן

  11. לקלוף את הבטטות ולחתוך אותן.

  12. להניח בקערה עם מחצית מהבלילה לערבב טוב טוב

  13. ולהכניס לאפיית גריל לתנור על 200 מעלות ל 25 דקות .

  14. לאחר מיכן להוציא את הסלמון מהמקרר , לשטוף אותו מהלימון להניח על התבנית עם הבטטה , לעסות אותו עם מחצית הבלילה שנותרה , לכסות את התבנית בנייר כסף ולהכניס לתנור לחצי שעה .

  15. לאחר מיכן להסיר את הנייר כסף , לתת לסלומון להיכרך עוד כעשר דקות, לא יותר

  16. שלא יתייבש.

  17. בתאבון ובהצלחה 🌹