לןגן

חמין - דורית כהן

מאת: דורית כהן, פורסם: 08/09/2017 | 13:15
חמין - דורית כהן

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להשרות ללילה את הקטניות .

  2. בסיר רחב להניח חצי כוס שמן עם חצי כף כורכום וכף וחצי פפריקה , לטגן קלות לפתיחת תבלינים , להוסיף את נתחי הבשר ולטגן אותם מצד לצד. להוציא מהסיר. להניח את הקטניות על שני בצלים שקצצתם ומעליהם להניח את נתחי הבשר והעצמות , לא חייבים להכין עם בשר ניתן גם עם עוף או גרונות הודו ,

  3. על הבשר להניח את התפוחי האדמה הקלופים,

  4. לחצות ראש שלם של שום לשניים להניח גם אותו,

  5. בסיר נפרד להרתיח את הביצים ורק לאחר הרתחתן להוסיף לסיר, את החיטה לשים בשקית של קוקי אחרי השריה שלה , לתבל עם תבלינים שאוהבות ולהוסיף לשקית מים .

  6. להרתיח את הסיר, לנקות את הקצף, לתבל במעט קינמון, אבקת מרק עוף, כף גדושה סילן, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה/חריפה , כמון ומלח, לבשל על אש בינונית ולאחר מיכן להכניס לתנור על 120 ללילה שלם,

  7. אפשר גם להניח בסיר ג'חנון עטוף בנייר כסף או בשקית קוקי,

  8. במידה וחסר נוזלים ניתן להוסיף, אני אישית לא אוהבת שהחמין שוחה בנוזלים , מוסיפה מים עד למחצית מגובה תכולת הסיר.

  9. בתאבון ובהצלחה 🌹