קובה סלק/ מתכון של עינב כהן
מאת: אורטל אורית ארביב, פורסם: 08/09/2017 | 04:06
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
המרק של הקובה סלק
-
5-6 סלק לקלוף אותם ולחתוך לקוביות
-
להשים את הסלק בסיר
-
ולמלא את הסיר במים עד החצי לפני שרותח ממש להוסיף 4-5 כפות מלאות מרק עוף וקצת שמן ולערבב. לאחר רתיחה של רבע שעה עשרים דקות , מכניסים לסיר את הכדורים של הקובה ומערבבים מדי פעם בעדינות שלא יתרסקו. הקובה צריך להיות על הגז בערך 40-50 דקות, אבל 10 דקות לפני שמכבים צריך להוסיף לימון, אם זה מבקבוק בערך רבע כוס או לסחוט לימון טרי ( זה לא ממש משנה)
-
( הלימון נותן לו את הצבע המיוחד)
מילוי לקובה סלק
-
מילוי- חצי קילו בשר טחון, לטגן אותו עד שיהיה אטום, לחתוך תפוח אדמה לקוביות קטנות קטנות ולהוסיף לבשר. ירק לפי הטעם שאוהבים, כרפס, פטרוזיליה אפשר את שניהם, יש כאלה שלא מוסיפים בצל במילוי בגלל שהילדים לא אוהבים, מי שרוצה שתוסיף כמה שהיא רוצה אך צריך לטגן את הבצל קודם ואז להוסיף את הבשר.
-
מוסיפים תבלינים- כורכום, פלפל שחור ומלח בלבד ומניחין להתקרר.
-
בנתיים מכינים את הסולת. מנפים קילו סולת, כפית מלח ושמן בערך רבע כוס (קצת פחות) מערבבים ומוסיפים מים לפי הצורך בערך 2-3 כוסות בהדרגה כוס כוס ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד, הבצק צריך להיות רך אבל לא דביק מידי בגלל זה להוסיף את המים בהדרגה . לתת לבצק לנוח רבע שעה ואז לוקחת קערה קטנה עם מים בשהיל להרטיב את הידיים כדי להכין את העיגולים ולהניח אותם במגש ( מומלץ להרטיב מעט את המגש כדי שהקובות לא ידבקו בתחתית).
-
(מומלץ בשר טחון מספר 4).
אופן הכנה
-
הכל רשום למעלה.