לןגן

עוגה שוקולדית במיוחד/חגית

מאת: אורטל אורית ארביב, פורסם: 07/09/2017 | 07:49
עוגה שוקולדית במיוחד/חגית

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 4 ביצים שלמות (בטמפ' החדר תמיד), מקציפים עם כוס סוכר עד לקבלת קרם לבן ןתפוח, מנמיכים את המיקסר ומוסיפים 2 כפות חלב (או מים) 1 וחצי כוסות קמח, 1 אבקת אפיה, 1 כוס קקאו, 2 כפות שמן,...ממשיכים להקציף עוד כמה דק' עד שהכל מתאחד...אפיתי בתבנית חד"פ הבינונית...בתנור 170 מעלות כחצי שעה או לנעוץ קיסם שיוצא יבש...את העוגה הרטבתי עם כוס חלב כשהיא חמה (מי שרוצה פרווה להרטיב עם נס קפה ללא חלב ומים חמימים) אחרי שהעוגה התקררה חתכתי אותה ל-2 לאורך...וכל חתיכה חציתי ל- 2 על מנת לקבל 2 רולדות מרובעות ויפות....הקרם שקולד : שמנת מתוקה, פודינג שוקולד, חצי כוס חלב, 2 כפות סוכר, כיסיתי עם החצי השני..ומרחתי קרם לבן מעל....כנ"ל רק עפ פודינג וניל....הציפוי מעל: הרתחתי במיקרו 1 שמנת מתוקה כ- 2 וחצי דק', הוספתי 200 גר' שוקולד מריר, ערבבתי עד לאיחוד...מעט מקררים במקרר כ15 דק'...ושופכים על הרולדות...בהצלחה, העוגה מאוד קלה.