לןגן

בורקס במילוי בשר/אילנית בניזרי

מאת: אורטל אורית ארביב, פורסם: 07/09/2017 | 07:29

קטגוריה: מאפים פריכים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. חצי קילו בשר טחון

  2. בצל קצוץ קטן

  3. חופן כוסברה

  4. לטגן את הבצל במעט שמן עד שישחים,להוסיף חצי כפית כורכום כפית פפריקה,להוסיף את הבשר טחון,לערבב עם מזלג,להוסיף חופן כוסברה קצוצה,כפית בהרט מלח ופלפל שחור  ,לערבב כל הזמן כחצי שעה עד שהבשר משנה את ציבעו ומוכן,לצנן.

  5. בצק עלים לגבי צורות תחליטי איזה שאת רוצה,לא לרדד יותר מידיי את הבצק ממש מעט על משטח מקומח,להבריש ביצה בתוך הבצק,לשים את המלית,למעלה גם למרוח ביצה טרופה ולפזר שומשום.

  6. חום 200 מעלות עד להשחמה

  7. רוטב פטריות וכרובית בטריאקי /אילנית בניזרי

  8. רוטב שמתאים לתוספת בורקס או כתוספת לאורז

  9. נפרוס בצל לרצועות נטגן במחבת עם 2 כפות שמן זית עד להזהבה

  10. נוסיף 2 כפות רוטב טראיקי (אפשר סויה במקום)

  11. נוסיף פירחי כרובית (השתמשתי בכרובית מוקפאת ...ניתן להשתמש בטרי אחרי רתיחה של 10 דקות במים עם מלח ומעט חומץ )

  12. נטגן מעט את הכרובית עד שיתפס צבע חום

  13. נוסיף פטריות טריות חתוכות

  14. מעט מלח

  15. פלפל שחור גרוס

  16. חצי כוס מים רותחים מעורבב עם כפית אבקת מרק עוף (זה נותן סמיכות לרוטב)

  17. נבשל 15 דקות תוך כדי לערבב מידי פעם למיזוג הטעמים.