לןגן

חלות לשבת כמו בחנות/ג'קלין פדלון

מאת: אורטל אורית ארביב, פורסם: 07/09/2017 | 07:25

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. אופן ההכנה

  2. 1)מכניסים את כל החומרים במיקסר ללא המלח ולשים קצת  ורק בסוף מוסיפים את המלח

  3. 2)לשים את הבצק עד לקבלת מרקם חלק

  4. ,

  5. 3)מכסים בנייר נצמד ומתפיחים ל 40 דק  עד 50 דק עד ש הבצק מכפיל את הנפח ,זה תלוי לפי מזג האוויר בקיץ זה לוקח פחות זמן ובחורף יותר זמן אבל עם אתם רוצים לחסוך זמן בתפיחה אז מחממים את התנור לחום  של 30 מעלות ל1/3 שעה מכבים ומכניסים את הבצק

  6. 4)לשים את הבצק לעוד 10 דקות ולא לוותר כי זה חשוב ככה החלות יוצאות אווריריות

  7. 5)מחלקים את הבצק  ועושים צמות לחמניות מה שרוצים אני עשיתי חלות קטנות שכל חלה שוקלת 300 גרם ובתבנית מלבנית אחד פעמי 17/8 ס"מ

  8. מכסים במגבת ומתפיחים שנית כ עוד 30 דק ומברישים  בחלמון בלבד ואופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות ל25 דק