לןגן

סיגרים מתוקים/אורלי ממן

מאת: אורטל אורית ארביב, פורסם: 07/09/2017 | 07:09

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

מלית שקדים

אופן הכנה

  1. 2כוסות יין לבן,2כוסות שמן,חצי כוס מים,2אפייה,2 סוכר וניל,קליפת לימון מגוררת,קורט מלח,רבע כוס סוכר,קמח לפי הצורך

  2. מלית שקדים:

  3. להשרות חצי קילו שקדים במים רותחים,לקלף את הקליפה

  4. לטחון את השקדים עם סוכר,על כל 2 וחצי כוסות שקדים,כוס סוכר,להוסיף ביצה שלמה,קליפת לימון,מעט תמצית שקדים

  5. לחלק את הבצק לכדורים,לרדד כל כדור ולגלגל לרולדה,לכסות ולתת לבצק לנוח חצי שעה,לחתוך לחתיכות קטנות, לרדד לאליפסה ,לשים בקצה מעט מהמילוי לגלגל,למרוח בדבק שעשוי ממים וקמח,לגלגל את כל העוגיות ואז לטגן,לטבול בסירופ

  6. סירופ:

  7. 3 כוסות סוכר,2כוסות מים,מיץ מחצי לימון

  8. להרתיח מים וסוכר ,להנמיך את האש ולבשל עד לקבלת סירופ,להוסיף את הלימון ולבשל עוד עמה דקו,לטבול את העוגיות בסירופ